Hur går en golvslipning till?

Hur går en golvslipning till?

Morsning allt gott folk och välkomna in! Här kommer ett inlägg som jag hoppas kan vara till intresse och glädje. Jag skall försöka förklara hur en golvslipning går till på bästa sätt. Detta är vad jag vet om detta ämne och det är fritt fram att komplettera med era kunskaper i kommentarerna nedan!

Först och främst, vad är en golvslipning? Jo, det är när man slipar bort ytan på ett golv för att sedan lägga på oftast en lack. Det finns olika sorters slipmaskiner men det som är gemensamt för alla är att de har olika fräsar/klingor som gör olika saker. De vanligaste fräsarna är diamantfräsar och carbidfräsar. Diamantfräsarna används för att få bort ytor av sten, betong eller keramik medan carbidfräsarna används för att avlägsna ytor av trä eller metall.

En golvslipning är inte en så svår process som man kan tro och det finns olika steg för att göra det på bästa sätt. Först och främst måste man titta på vilken typ av golv man har, det vill säga om det är ett trägolv eller ett betonggolv. Detta är viktigt för att veta vilken typ av fräsar/klingor som ska användas.

Sedan måste man sätta på slipmaskinen på rätt ställe, det vill säga i hörnet av rummet eller mitten av rummet beroende på storleken på golvslipningen. Innan man börjar slipa är det också viktigt att tänka på ventilationen i rummet, det vill säga att ha flera fönster öppna eller en ventilator som suger ut damm från slipningen. När allt detta är klart är det dags att börja slipa!

Börja med att sätta på den lägsta hastigheten på slipmaskinen och håll den jämn medan du försiktigt trycker ner mot golvet. Fortsätt sedan med någon av de andra fräsarna/klingorna om det behövs. Du kommer lyckas om du följer dessa steg.

Micke A i Huddinge


Kommentarer är stängda.